شرکت شیائومی یکی از برندهای نسبتا نوظهور صنعت گوشی های هوشمند است که توانسته طی یک دهه به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کند. موفقیتی که موجب شده به تاسیس زیربرندهای مختلفی بپردازد و هر یک از این زیربرندها نیز خود چندین مدل محصول را ارائه دهند. یکی از آنها شرکت پوکو بوده که سعی دارد با ارائه محصولاتی متنوع و خوش قیمت در عین داشتن مشخصات قابل توجه، نظر علاقمندان را جلب کند.
گوشیهای هوشمند تحت برند پوکو همانطور که گفته شد در کنار قیمت مناسب، ویژگیهایی فراتر از انتظار دارند که در کمتر مدلی میتوان آن ها را یافت. یکی از محصولات این برند گوشی پوکو اف 3 بوده که عضوی اقتصادی با طراحی مطلوب و مشخصات وسوسه برانگیز می باشد. در ادامه بیشتر با poco F3 شیائومی آشنا خواهیم شد.
شرکت پوکو همیشه سعی کرده طراحی جذابی برای محصولاتش به کار گیرد تا گزینههای هیجان انگیزی را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. این اسمارتفون تنها 196 گرم وزن داشته و پنل عقب آن از شیشه و فریم پلاستیکی طراحی شد. این موضوع موجب گشته تا وزن چندان بالایی پیدا نکند و به راحتی در دست جای گیرد. همچنین باید به گواهی ضدآب IP53 پوکو اف3 اشاره کرد که نقطه عطفی در دوام بدنه است.
قاب عقب همانطور که گفته شد از جنس شیشه است، شیشه گوریلاگلس 5 که دوام بالایی دارد و نباید نگران شکستن آن بود. ماژول دوربین در گوشه بالا سمت چپ به صورت طراحی بیضی شکل قرار گرفته و دو حسگر بزرگ دوربین را در خود جای داده است. البته طرح پنل عقب پوکو اف 3 خاص بوده به شکلی که المان راه راه و صاف مات و براق را میتوان همزمان مشاهده کرد که شبیه به سه تکه شده است؛ روی یکی از این تکهها لوگو بزرگ پوکو به رنگ سفید درج شده تا هویت این گوشی به خوبی مشخص باشد. طراحی پوکو اف 3 شاید برای علاقمندان به گوشیهای پرچمدار وسوسه کننده نباشد اما کسانی که به دنبال گوشی خوش قیمت و قوی هستند، بی شک این مدل را خواهند پسندید.
این اسمارتفون از دو سیم کارت همزمان پشتیبانی میکند اما نمیتوان اسلات کارت میکرو اس دی را در آن پیدا کرد زیرا چنین قابلیتی برای آن گنجانده نشده است. در قسمت فوقانی اسپیکر دوم، حسگر مادون قرمز و میکروفون تعبیه شده و در قسمت زیرین نیز سینی سیم کارت، پورت USB-C، اسپیکر و میکروفون قرار گرفته است. در سمت راست شاهد کلید پاور یکپارچه با حسگر اثرانگشت هستیم که در کنار کلید تنظیم صدا قرار گرفته است. در سمت چپ هیچ کلید یا اسلاتی وجود ندارد و پوکو به همین ویژگیهای ظاهری بسنده کرد.
در قسمت جلو، صفحه نمایش نسبتا کم حاشیه و تختی را شاهد هستیم که حفره دوربینی (دوربین سلفی) در مرکز نمایشگر آن دیده می شود. طبق اعلام پوکو نسبت صفحه نمایش به بدنه این دستگاه بیش از 86 درصد است. ناگفته نماند که پوکو خلاقیتی به خرج داده و اسپیکر مکالمه را در حاشیه نمایشگر به صورت مخفی جای داده است. قطر گوشی پوکو اف 3 ایده آل بوده و پوکو سعی کرده مشخصه ظاهری قابل قبولی برای این گوشی تدارک ببیند. پوکو اف 3 شیائومی در سه رنگ آبی، سفید و مشکی به فروش میرسد.
پوکو F3 شیائومی دارای نمایشگری با پنل امولد است که در کمتر مدلهایی از رقبا میتوان شاهد آن بود. اف 3 دارای نمایشگر 6.67 اینچی با وضوح 1080×2400 پیکسل بوده که به اصطلاح FHD+ شناخته میشود. این صفحه نمایش طراحی حفره ای دارد و از نرخ نوسازی 120 هرتز برخوردار می باشد، بنابراین میتوان تجربه گیمینگ لذت بخشی داشت و گذشته از آن نمایش محتوای چشمگیری هم دارد.
همان طور که در بالا اشاره کردیم در اف 3 نسبت بدنه به صفحه نمایش بیشتر از 86 درصد می باشد و این یعنی حاشیه صفحه نمایش نه زیاد است نه کم، بنابراین در زمینه صفحه نمایش، F3 آن قدری جذاب است که بتواند توجه شما را به خود جلب کند. از آنجایی که پنل به کار گرفته شده امولد است، کیفیت رنگها هم قابل توجه بوده و تصاویر زنده به نظر میرسند، همچنین پویایی رنگها به وضوح قابل مشاهده است. شایان ذکر است که F3 رنگهای مشکی را به صورت عمیقی نمایش میدهد و این از مزایای پنل امولد بوده که در این گوشی از آن بهره گرفته شده است.
باتری بی شک بخش مهمی در هر گوشی هوشمند است، بنابراین باید با سرعت شارژ و ظرفیت کافی در هر گوشی ارائه شود، شرکت پوکو یا همان شیائومی سابقه درخشانی در این زمینه دارند. از این رو گوشی پوکو اف 3 نیز از قاعده مستثنی نیست و این گوشی به باتری لیتیوم پلیمری 4520 میلی آمپرساعتی مجهز شده که از شارژ سریع 33 واتی پشتیبانی میکند. البته برخلاف سایر شرکتها که آداپتور شارژ را از جعبه حذف میکنند، شیائومی همچنان آداپتور 33 واتی را درون باکس خرده فروشی پوکو اف 3 باقی گذاشته است. با کمک چنین آداپتوری در کمتر از 1 ساعت میتوانید F3 را به شارژ 100 درصد برسانید.
در بحث طول عمر باتری انتظار زیادی نباید داشت اما در کاربری ساده تا 12 ساعت دوام خواهد آورد. با یک ساعت انجام بازی COD بیش از 20 درصد شارژ باتری کاهش پیدا میکند، در بازه قیمتی که F3 دارد، رقبایی نظیر ردمی نوت 10 پرو و گلکسی A52 5G حرف زیادی برای گفتن دارند.
گوشی Poco F3 در بحث امنیتی امکانات لازم را در دسترس مخاطب قرار میدهد. اگرچه محصول شیائومی به نمایشگر امولد مجهز است، اما همچنان حسگر اثرانگشت خازنی را در آن شاهد هستیم. هرچند حسگر اثرانگشت در زیر نمایشگر نیست اما سرعت عملکرد بالایی دارد. گذشته از آن سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم موجود بوده و افراد میتوانند از طریق این روش به اسکن چهره پرداخته و قفل پوکو اف 3 را باز کنند.
یکی از بخشهای مهم در هر گوشی هوشمندی، بی شک دوربین است. پوکو اف 3 سه حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی واید، اولتراواید 8 مگاپیکسلی و 5 مگاپیکسلی ماکرو در عقب دارد. دوربین پوکو اف 3 شیائومی در بخش حسگر اصلی عملکرد مطلوب بوده و افراد میتوانند شاهد وایت بالانس مناسب و کیفیت رنگ ایده آل باشند. گذشته از آن گستره رنگی هم سطح ایده آلی داشته و میتواند نظر مخاطب خود را جلب کند. در زمینه شرایط نوری هم باید بیان داشت که اگر ضعیف باشد با کمک فناوریهای نرم افزاری آن را بهبود میبخشد که البته این امر افت کیفیت را به دنبال دارد. به طور کلی میتوان تصاویر مناسبی با حسگر 48 مگاپیکسلی Poco F3 به ثبت رساند.
با سنسور 8 مگاپیکسلی اولتراواید هم میتوان فاصلهای هرچند کوچک را مشاهده کرد. حسگر ماکرو 5 مگاپیکسلی هم عملکرد شبیه به سنسور ماکرو ردمی نوت 10 پرو دارد. با این حسگر افراد قادرند به سوژه نزدیک شده و تصاویر ماکرو ایده آلی ثبت کنند، هرچند نباید انتظار بالایی داشت. این گوشی هوشمند با وضوح 4K در 30 فریم بر ثانیه میتواند به ضبط ویدئو بپردازد. بنابراین در زمینه فیلمبرداری با گوشی مطلوبی رو به رو هستیم که نباید انتظارات زیادی داشت.
دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی پوکو اف 3 شاید در مقایسه با رقبا عملکرد خوبی نداشته باشد اما با توجه به سایز کوچک همین کیفیت هم مناسب است و نباید انتظارات را زیاد کرد. البته در بازه قیمتی که پوکو اف 3 قرار دارد، میتوان گوشیهایی با حسگر سلفی بهتر خریداری کرد! در زمینه دوربین پوکو اف 3 شاید بهترین نباشد اما در رده متوسط قرار میگیرد و گوشی است که بتواند نیاز روزمره را برآورده سازد اما نه به شکل حرفهای.
این محصول شیائومی و پوکو از چیپست اسنپدراگون 870 موفق کوالکام قدرت گرفته که در کنار تراشه گرافیکی آدرنو 650 جای میگیرد؛ این دو تراشه در کنار یکدیگر میتوانند قدرت پردازشی بزرگی برای پوکو اف 3 تدارک بینند. این چیپست 5G از نوع 7 نانومتری بوده و در عین داشتن عمر باتری طولانی، یک پردازنده حرفهای در بخش گزینههای رده بالا محسوب میشود که میتوان در اجرای بازیهای سنگین روی آن حساب ویژه کرد. عملکرد سخت افزاری این گوشی بی نقص بوده و انجام بازیهایی چون پابجی، کال اف دیوتی موبایل و برخی دیگر در آن بسیار روان قابل انجام خواهد بود. اگر در محدوده قیمتی پوکو اف 3 دنبال مدلی هستید که بتواند در بحث سخت افزاری نیاز شما را به خوبی برآورده سازد، اف 3 را نباید فراموش کرد.
از آنجایی که در بخشهای مختلف پوکو اف 3 کامل محسوب میشود، در زمینه نرم افزاری هم با گزینه مناسبی رو به رو هستیم. این گوشی با اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12 قابل دریافت بوده که میتواند رابط کاربری جذابی برای مخاطب باشد. تجربه کاربری با محصول پوکو بسیار لذت بخش بوده زیرا شاهد یک سیستم عامل بهینه هستیم. مالتی تسکینگ و برخی فرآیند دیگر در این گوشی مطلوب بوده و میتواند مطابق انتظارات باشد. البته پوکو وعده اندروید 12 و چندین بروزرسانی دیگر را برای این تلفن هوشمند داده است. ناگفته نماند که اسپیکرهای گوشی هم صدای خوبی را منتقل میکنند و استریو هستند.
نتیجه گیری
پوکو اف 3 با قیمت 350 یورو (حدود 7 میلیون و 500 هزار تومان) ویژگیهایی دارد که فراتر از قیمت آن است. طراحی زیباست و میتواند نظر هر فردی را به خود جلب کند و در سوی دیگر سخت افزار قوی شامل آن شده تا مالتی تسکینگ، گیمینگ و برخی فرآیند دیگر به سهولت انجام گیرد. در مجموع این گوشی رضایت بخش بوده و نباید آن را دست کم گرفت.