نکاتی که در خرید گوشی دست دوم باید بدانید

امتیاز 5 از 5 از بین 6 امتیاز دهنده به این صفحه
5
4
3
2
1
امید طالبی نظری امید طالبی نظری / نویسنده آیدی تاپ مدت زمان مطالعه 2 دقیقه نظرات کاربران
با اوضاع احوال قیمت ارز در ایران بازار تلفن های هوشمند دست دوم بسیار داغ است؛ خرید گوشی دست دوم لزوما تجربه بدی نیست، من بارها گوشی های زیادی را از سایت های دست دوم فروشی مثل دیوار، شیپور و... خریداری کرده ام و البته در 80 درصد موارد بدون هیچ مشکلی از خرید خودم راضی بودم. اما در مواردی هم با کم لطفی هایی روبرو شدم که می خواهم آن ها را که جزئی از تجارب مهم و شیرین چندین ساله ام در خرید و فروش گوشی های دست دوم بوده است با شما به اشتراک بگذارم، با آیدی تاپ همراه باشید.

اگر بخواهیم خیلی زود برویم سر اصل مطلب هیچ مشکلی نیست اما بگذارید قبل از آن یک نکته را برایتان روشن کنم، در بسیاری از موارد ممکن است صاحب قبلی تلفن مورد نظر با شما روراست باشد و بدون هیچ مشکلی خریدتان را انجام دهید، اما ما باید دقیقا از کجا متوجه این موضوع شویم که صاحب این تلفن یا گوشی کار کرده با ما رو راست است یا خیر؟ نگران نباشید من به شما می گویم.


نکات خرید گوشی موبایل دست دوم


پشت تلفن تکلیف گوشی کارکرده را یکسره کنید

بله درست است، من اینجا لیستی از سوالاتی که باید از صاحب گوشی کارکرده بپرسید را برایتان نوشته ام تا بعد از مراجعه با کمی تأمل متوجه تمامی مسائل شوید. قبل از هرچیز از صاحب گوشی گوشی دسته دوم بخواهید از تمامی زوایای گوشی برایتان عکس ارسال کند و در مورد خط و خش و ضربه خوردگی گوشی برایتان توضیحاتی ارائه دهد، ضمنا قبل از مراجعه و اطمینان از موجودی کالا و سلامت آن به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی مبلغی را واریز نکنید حتی به عنوان بیعانه.
سوالات را به ترتیب بپرسید:
  1. آیا گوشی مشکلی دارد؟ روشن است؟ کار می کند؟
  2. آیا گوشی باز یا تعمیر شده است؟ به چه علت باز شده است؟ (گوشی باز شده دست دوم تنها در صورتی برای خرید مشکلی ندارد که توسط تعمیرکار بررسی شود).
  3. آیا باتری گوشی سالم است یا نیاز به تعویض دارد؟ (در گوشی های آیفون در قسمت باتری هلث به راحتی این موضوع قابل تشخیص می باشد).
  4. آیا گوشی انتقال مالکیت و جعبه دارد؟ (گوشی بدون انتقال مالکیت و جعبه قطعا مشکلات زیادی را برایتان به همراه خواهد آورد).


برای خرید عجله نکنید

قبل از رفتن به محل قرار از صاحب گوشی بخواهید دستگاه را فول شارژ کند. وقت بسیار است شما در حال خرید یک گوشی کارکرده هستید نه آکبند، پس به زمان تقریبا زیادی برای تست آن نیاز دارید. توجه کنید خرید به همراه یک دوست و آشنا می تواند بار استرس را از دوش شما کم کند، من اینجا لیستی از مهم ترین کارهایی که باید هنگام خرید انجام دهید را برایتان نوشته ام، تنها کاری که باید انجام دهید اجرای با دقت و مو به موی این نکات است.

1- کد IMEI رو چک کنید

در اکثر گوشی ها مخصوصا گوشی های آیفون، کد IMEI روی قاب پشتی حک شده است، همچنین با کد #06#* نیز می توانید این موضوع را با کد روی جعبه نیز تطبیق دهید.


چک کردن کد IMEI در گوشی های دسته دوم


2- هارد و iC Toch را چک کنید

هارد و iC Touch را می توانید به وسیله گرفتن 1000 عکس پشت سر هم چک کنید (برای این منظور انگشت شصت خود را روی شاتر دوربین تا 1000 عکس نگه دارید) همچنین کار کردن سریع با صفحه نمایش می تواند اختلالات مربوط به تاچ السیدی را برایتان نمایان کند، اگر بعد از این تست ها مشکلی برای گوشیتان پیش آمد یا ری استارت شد احتمالا آن گوشی دارای مشکلات فنی است پس قید خرید آن را بزنید.

3- داخل دوربین گوشی را چک کنید

دوربین قاب پشتی گوشی را حتما به وسیله چراغ قوه چک کنید، توجه کنید که اگر گوشی باز نشده باشد به هیچ عنوان نباید هیچ خاک و گرد و غباری زیر آن رفته باشد. در نظر داشته باشید که اینجا می توانید به روراستی صاحب گوشی هم پی ببرید، شما قبلا سوالی را مبنی بر باز شدن یا نشدن گوشی از آن پرسیده اید.


دوربین گوشی های دسته دوم


4- دوربین، چراغ قوه، دکمه پاور و میکروفون را چک کنید

تمامی این موارد را تک به تک بدون هیچ عجله ای چک کنید، در گوشی های آیفون خرابی در بخش دکمه ولوم و سایلنت زیادتر است، چک کردن این دکمه ها نیز خالی از لطف نیست.


5- حسگر های امنیتی را چک کنید

اثر انگشت و حسگر تشخیص چهره باید تماما چک شود، برای این منظور وقت بگذارید و آن ها را مو به مو و دقیق چک کنید، عجله ای در کار نیست شما در حال خرید و بررسی یک موبایل دست دوم هستید.


چک کردن حسگر های امنیتی در گوشی های کارکرده


6- دیتای موبایل را چک کنید

گوشی شما می تواند آنتن داشته باشد ولی اینترنت 3G یا 4G شما کار نکند، پس دقت کنید که با گذاشتن سیم کارت داخل گوشی بعد از چک کردن میکروفون و آنتن با انجام مکالمه این مورد را نیز چک کنید.

7- بلوتوث و وای فای را چک کنید

از دوست یا همراه خود بخواهید که گوشی خود را برایتان هات اسپات کند تا به راحتی وای فای گوشی مورد نظر را بررسی کنید، بررسی بلوتوث نیز به همین شکل کار بسیار ساده ای است.

8- LCD گوشی را چک کنید

همان طور که گفته شد شما با کار کردن سریع با صفحه نمایش، بدین صورت که مدام انگشتتان با تاچ و ال سیدی درگیر باشد، می توانید به راحتی متوجه ایرادات موجود در صفحه نمایش شوید، ضمنا ممکن است برخی از صفحه نمایش ها (بیشتر صفحه نمایش های آمولد) اصطلاحا دارای سایه باشد، این موضوع با دقت بسیار بالا در صفحه نمایش کاملا مشخص است. درنظر داشته باشید که اگر صفحه نمایش حتی در بهترین حالت توسط یک تعمیرکار خبره نیز تعویض شده باشد احتمالا درون دوربین سلفی کمی خاک مشاهده خواهید کرد (یا حتی ممکن است دوربین سلفی کمی کج شده باشد).

 

چک کردن LCD گوشی دست دوم


9- حالا وقت ریست فکتوری می باشد

حتما بعد از چک کردن تمامی موارد گوشی را ریست فکتوری کرده و شروع به راه اندازی مجدد کنید سپس تمامی موارد را از نوع چک کنید، حتی اگر گوشی از قبل ریست فکتوری شده بود باز هم این کار را انجام دهید. (اگر گوشی مورد نظر بعد از ریست فکتوری و راه اندازی مجدد روی آرم شرکت سازنده گیر کرد یا مجددا ریست شد احتمال وجود مشکلاتی در هارد گوشی است) . با کلیک بر روی آموزش راه اندازی اولیه آیفون، آیپد بعد از خرید یا ریست فکتوری این بخش را به طور کامل یاد بگیرید. 

10. انتقال مالکیت یادتان نرود

بعد از انجام تمامی تست ها باید انتقال مالکیت انجام شود، همان طور که گفته شد این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد پس فراموش نکنید که حتما قبل از رفتن به سراغ گوشی و خرید آن از فروشنده راجع به انتقال مالکیت سوال کنید تا از وجود آن مطلع شوید. شما می توانید با شماره گیری کد #777*  به راحتی این کار را انجام دهید و سپس با دریافت پیامک و یا مراجعه به سایت همتا از صحت آن مطلع شوید.


نظر خودرا درج کنید
خرید اپل آیدی

پر بازدید ها

جدید ترین والپیپر ها
آیدی تاپ را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
جهت دریافت آخرین آفرهای آیدی تاپ در خبرنامه ما عضو شوید