در حال حاضر شبکههای اجتماعی متعددی وجود دارند که هر یک برای افراد خاصی تدارک دیده شدند و برای فعالیتی در نظر گرفته میشوند. البته شبکههایی مانند فیسبوک، تیک تاک یا اینستاگرام را باید مناسب هر قشر و فردی دانست اما شبکهای چون لینکدین چنین نیست و باید آن را مناسب افراد اهل کسب و کار دانست.
این شبکه اجتماعی پلتفرمی بوده که متخصصین و اهل هر فن را در خود جمع کرده تا افراد بتوانند به خوبی برای رفع نیاز خود گزینه مناسب را بیابند. به هر حال در این مطلب قصد داریم بیشتر با لینکدین متعلق به مایکروسافت آشنا شویم. شبکهاجتماعیای که این روزها بر تعداد کاربران آن افزوده شده و در حال تبدیل شدن به یک شبکه اجتماعی تقریبا محبوب است.
در تعریف برنامه لینکدین باید بیان داشت که این برنامه یک پلتفرم تحت شبکه اجتماعی بوده و البته از ویژگیهای خاصی نسبت به رقبا برخوردار است. به نوعی لینکدین را بزرگترین شبکه کسب و کاری جهان میدانند که متخصصین را دور هم در یک فضا جمع کرده و افراد میتوانند با هم در ارتباط باشند.
هدف از ارائه چنین شبکه اجتماعی، اشتراک گذاری مهارت و دانش افراد در زمینه خود برای دیگر دارندگان کسب و کار است. به نوعی در این شبکه افراد اگر متخصص یا فعال یک حرفهای هستند، با ارائه اطلاعاتی درباره حرفه خود سایر افرادی که در این زمینه فعالیت دارند را جویا میسازند. اگرچه همیشه ارائه دانش و اطلاعاتی پیرامون یک حرفه نیست و افراد ممکن است در زمینههای مختلفی دانش خود را انتقال دهند. همچنین باید بیان داشت افراد در آن زندگی شغلی خود را هم به اشتراک میگذارند. سال 2002 این شبکه کار خود را آغاز کرد و سال 2003 نیز در دسترس عموم قرار گرفت.
در نگاه نخست رابط کاربری لینکدین شبیه سایر شبکهها نیست اما با گذر زمان عادت کرده و حتی شاید شیفته آن هم شوید. هر فرد میتواند در این شبکه یک حساب شخصی ایجاد کرده یا برای شرکت خود حسابی داشته باشد.
ناگفته نماند این شبکه کمک کرده تا افراد شغلی پیدا کرده یا اینکه برای خود کارکنانی استخدام کنند. از نظر کسب و کاری مزایای زیادی در لینکدین نهفته است که باید آن را یک شبکه کاربردی به حساب آورد. اگر بخواهیم مختصر درباره کاربردهای آن صحبت کنیم بیشک باید به قابلیت ثبت و ارائه رزومه، جستجوی شغل، استخدام، برندینگ و ارتباط با متخصصین و اهل فن اشاره نماییم.
در ایران لینکدین فیلتر نیست زیرا به عنوان یک شبکه کسب و کار مزایا بسیاری در اختیار افراد قرار داده و معایبی در آن وجود ندارد تا فیلتر شود. بنابراین افراد به سادگی چه به صورت اَپ و چه نسخه وب میتوانند لینکدین را مورد استفاده قرار دهند بدون آن که نیاز به استفاده از VPN باشد.
لینکدین هم مانند سایر شبکهها از قابلیتهایی برخوردار بوده که افراد میتوانند از آن بهره گیرند و تجربه کاربری بهتری داشته باشند. به کمک این شبکه میتوان درخواست جویای کاری دارد و به سرعت شغلی متناسب خود را پیدا کنید. گذشته از آن افراد دارای شرکت هم میتوانند با کمک این برنامه کارکنان موردنظر خود را بیابند.
همانند هر شبکهاجتماعی، لینکدین هم بدون قابلیت نیست و یک سری ویژگیها برای آن تدارک دیده شده تا کاربر بتواند از این پلتفرم کاری نهایت کاربری را داشته باشد.
لینکدین دارای یک سری بخشها بوده که در ادامه به آنها میپردازیم.
برای ساخت حساب کاربری در لینکدین بهتر بوده مراحل زیر را دنبال کنید:
در نهایت حساب لینکدین شما ساخته شده و میتوانید از آن استفاده نمایید. البته برای عملکرد موفق در این شبکه اجتماعی بهتر بوده اطلاعات کامل خود بخصوص در بحث مهارت و شغلی را وارد کنید.
برای جستجو افراد در لینکدین بهتر است طبق مراحل زیر عمل کنید:
ناگفته نماند که براساس موارد زیر میتوانید نتایج را دسته بندی نمایید:
- بالاترین نتایج
- افراد
- شغلهای مختلف
- پستهای موجود
- سازمانهای مختلف
- انواع گروهها
- مدارس و دانشگاهها
هنگامی که هر یک از موارد فوق را انتخاب میکنید، طبق آنها نتایجی بدست خواهد آمد. اگر دنبال جستجو شغل هستید بهتر بوده از منوی سمت راست بهره گیرید تا طبق گزینههای زیر جستجو آشکار شود:
- موقعیت مکانی شغل
- سازمانی که شغل را پیشنهاد داده است
- زمان ارسال درخواست همکاری برای آن شغل
- قوانین کلی محیط کار
- شغل موردنظر به کدام حوزه صنعتی مرتبط است
- میزان تجربه لازم برای شغل
بنابراین باتوجه به موارد فوق میتوانید جستجو سریع و کاملی در لینکدین داشته باشید.
شبکه اجتماعی لینکدین دارای اصطلاحات رایجی بوده که به مهم ترینِ آنها خواهیم پرداخت:
پروفایل: این بخش شامل تمامی اطلاعات مربوط به شما شده که میتوان به تحصیلات، دانشگاه تحصیل کرده، مهارتها، تاریخ تولد و برخی از این دست میشود.
استخدام کننده یا Recruiter: استخدام کننده به فردی گفته میشود که قصد دارد برای شرکتی کارکنانی به کار گیرد. این افراد با یافتن فرد موردنظر با آنها ارتباط برقرار میکنند.
کانکشن: کانکشن فردی است که شما به شبکه لینکدین خود اضافه کردید. اگر بخواهیم ساده بیان کنیم، کانکشن به نوعی همان دوستان شما هستند.
پیشنهادنامه یا Recommendation: این بخش قسمتی است که در آن مهارتهای برجسته و حرفهای کاربر در یک پاراگرافی کوتاه عنوان میشود.
تاییدیه یا Endorsement: این قسمت به تاییدیه سایر افراد روی شما مربوط میشود. یعنی با Endorsement افراد مهارت شما را تایید میکنند و این امر موجب خواهد شد تا اعتبار مهارتی شما افزایش یابد و احتمال استخدام شدن نیز به مراتب بالا خواهد رفت.
لینکدین همانطور که گفته شد، یک شبکه اجتماعی مناسب شاغلین و اهل کسب و کار است. بنابراین باید آن را یک شبکه جامع برای افرادی دانست که به دنبال کار هستند یا اینکه قصد دارند کارکنانی بدست آورند. لینکدین را باید محفلی حرفهای برای افرادی دانست که به دنبال کار مناسب خود هستند و همچنین افراد دیگری که نمیدانند چگونه میتوانند متخصصین موردنظر را برای فعالیت در کنار خود جذب نمایند.
البته لینکدین تنها به کسب و کار محدود نشده و برخی افراد وضعیت خود را به اشتراک میگذارند و به نوعی علاوه بر کار نقش برنامهای برای گذران اوقات فراغت هم محسوب میشود. بنابراین ویژگیهای متعددی را از طریق این پلتفرم میتوان بدست آورد که تنها به یافتن کار محدود نمیشود.
پیشتر نیز به آن پرداختیم که لینکدین مکانی برای یافتن شغل هم است. بنابراین جهت پیدا کردن شغل موردنظر باید یک سری فعالیتهایی انجام دهید تا بتوانید شغل مناسب خود را از طریق این شبکه اجتماعی موردبحث بدست آورید.
برای یافتن شغل موردنظر در لینکدین مراحل زیر را باید طی نمایید:
با انجام موارد فوق شما میتوانید متناسب با حرفه خود شغل پیدا کنید. جستجو شغل هم آسان خواهد شد و افراد به سراغتان برای رفع نیاز خود باتوجه به مهارتتان مراجعه میکنند.
بنابراین لینکدین یک شبکه اجتماعی کامل برای افرادی است که به شدت دنبال کار هستند.
سلام به شما کاربر گرامی آیدی تاپ
linkedin.com