حسگر LiDar ایفون 12 در واقع سنسوری جهت تشخیص نور و دامنه می باشد که در گوشی های آیفون 12 پرو وجود دارد . LiDar واژه مخفف شده Light detection and ranging می باشد. پیش از گوشی های هوشمند، از این تکنولوژی در موارد مختلفی همچون اتومبیل های خودران، هواپیماهای فاقد سرنشین و رباتیک استفاده شده است. همچنین در دوربین های کینکت مایکروسافت و هدست های HoloLens 2 نیز از فناوری مشابهی استفاده شده بود. برای بررسی نحوه عملکرد حسگر LiDar در آیفون 12 پرو ، در ادامه همراه آیدی تاپ باشید.
سنسور لیدار آیفون 12 پرو برای اندازه گیری عمق، چندین پالس نوری مادون قرمز را که تنها با استفاده از عینک دید در شب قابل مشاهده هستند، به محیط مورد نظر می پاشد و سپس آن ها را به سنسور بازمی گرداند. برخی از کاربران عملکرد این حسگر را شبیه به عملکرد تکنولوژی Face ID می دانند؛ باید بدانید که ایده هر دو مورد یکسان است اما دوربین Truedepth در قابلیت Face ID تنها تا چند سانتی متر نورهای مادون قرمز را شلیک می کنند اما این کار در سنسور لیدار تا 5 متر هم انجام می شود. این تشخیص عمق بی نظیر که توسط LiDar در آیفون 12 پرو صورت می گیرد سبب عکاسی پرتره پیشرفته در حالت شب می شود. همچنین سرعت و دقت فوکوس در این گوشی نیز بهبود پیدا کرده است. حسگر لیدار این توانایی را دارد که بدون استفاده از دوربین، ابعاد اجسام مختلف را اندازه گیری نماید.
شایان ذکر است که بگوییم کمپانی اپل در 2013 شرکت PrimeSense که در ساخت دوربین های کینکت همکاری های تاثیرگذاری داشته را خریداری نمود، سپس در سال 2017 دوربین های Truedepth را تولید نمود و حال در سال 2020 از حسگر Lidar رونمایی کرده است.
حسگر LiDar این امکان را به آیفون 12 پرو می دهد که با سرعت بالاتری برنامه های AR را اجرا نماید و همچنین یک نقشه سریع برای افزودن جزئیات بیشتر تهیه کند. جالب است بدانید که به واسطه این سنسور می توانید اشیا مجازی را به محیط اضافه کنید و یا اشیا مجازی را جایگزین اشیا حقیقی نمایید. از این حسگر می توان به منظور مشبک کردن اجسام و اتاق های 3 بعدی و همچنین لایه برداری تصاویر عکس استفاده نمود. احتمالا در آینده ای نزدیک شاهد استفاده از این تکنولوژی در طراحی خانه، ژورنالیسم و شبکه های اجتماعی خواهیم بود.