سرور مجازی چیست؟ در مقاله قبلی به توضیحاتی درباره سرور، انواع آن و نحوه عملکرد سرورها پرداختیم؛ حال می خواهیم به توضیحات جامع درباره سرور مجازی بپردازیم. سرور مجازی یا VPS (صورت مخفف Virtual Private Server) یک سرور کامپیوتر است که به طور مجزا از سرورهای فیزیکی دیگر اجاره شده و بین مشتریان مختلف تقسیم شده است. سرورهای مجازی اجازه میدهند که چندین مشتری از یک سرور فیزیکی مانند خود آنها سرور مجزا داشته باشند. در ادامه آیدی تاپ بیشتر با سرور مجازی آشنا خواهیم شد.
- یک سرور فیزیکی توسط مرکز داده به چندین سرور مجازی تقسیم میشود.
- هر سرور مجازی دارای منابع محدود خود از سرور فیزیکی است مانند CPU، حافظه و فضای ذخیرهسازی.
- هر سرور مجازی به طور مجزا از سرورهای دیگر اجاره شده است و کنترل کامل بر روی سیستم عامل و نرم افزارهایی که روی آن نصب می کنند را دارند.
از مزیتهای سرور مجازی باید به موارد زیر پرداخت:
سرور مجازی برای بسیاری از انواع کسب و کارها مناسب است. به طور کلی کسب و کاری که سرور مجازی میتواند مناسب آن باشد شامل موارد زیر میشود:
چند دلیل مهم برای استفاده از سرور مجازی وجود دارد:
منابع کامپیوتری بهتر - سرورهای مجازی میتوانند از منابع کامپیوتری فیزیکی خود را از طریق به اشتراک گذاری حافظه، پردازنده و شبکه به بهترین نحو استفاده کنند. این باعث افزایش بهره وری میشود.
قابلیت اسکیل بهتر - سرورهای مجازی میتوانند به راحتی منابع خود را بین نیازهای مختلف توزیع کنند و اگر لازم باشد منابع بیشتری را اضافه کنند تا نیازها را برآورده سازند.
امنیت و عدم وابستگی بیشتر - هر سرور مجازی مستقل است و اگر بخشی از آن شکست بخورد بخشهای دیگر دچار مشکل نمیشوند.
هزینههای کمتر - سرورهای مجازی در مقایسه با سرورهای فیزیکی هزینههای کمتری دارند.
آسانتر اجرا و مدیریت - اجرا و مدیریت سرورهای مجازی آسانتر از سرورهای فیزیکی است.
به طورکلی انواع مختلفی از سرورهای مجازی وجود دارد که هرکدام سهم خاص خودشان را در بازار دارند. سه نوع اصلی سرورهای مجازی عبارتند از:
بنابراین بسته به نوع برنامه، نیازها و بودجه پروژهتان، میتوانید یک نوع از این سه نوع سرور مجازی را انتخاب کنید. هرسه دارای مزایا و معایبی هستند اما آنچه که ذکر کردم نکات کلیدی مرتبط با هر یک است.