از آن جایی که تلفن های همراه امروزه به بخشی جدانشدنی از زندگی بشر تبدیل شده اند و در طول شبانه روز بسیار مورد استفاده کاربران قرار می گیرد، میزان نگه داری شارژ باتری از مهم ترین فاکتورهای انتخاب گوشی همراه به حساب می آید. جالب است بدانید که خریداران این روزها بیش از کیفیت دوربین و سایر عوامل، به میزان شارژدهی گوشی اهمیت می دهند؛ از همین رو در این بخش از آیدی تاپ قصد داریم به بررسی عواملی که سبب افزایش عمر باتری می شوند بپردازیم پس حتما تا انتها ما را همراهی کنید.
کمپانی های تولید کننده گوشی های هوشمند نظیر اپل، سامسونگ، هواوی، وانپلاس و گوگل در سال های اخیر اسمارت فون های خود را مجهز به قابلیت شارژ سریع کرده اند و در جعبه اقلام گوشی نیز شارژر مخصوص آن را قرار می دهند. خوب است بدانید که اپل پا را فراتر گذاشته و آیفون 12 احتمالا با یک شارژر 20 واتی عرضه می شود که از نوع USB-C بوده و سرعت شارژ حیرت انگیزی دارد. می دانیم که شارژرهای سریع سبب عمر بیشتر باتری گوشی ها می شوند و کاربر می تواند سال های بیشتری از تلفن همراه خود استفاده کند؛ در ادامه به عوامل افزایش عمر باتری اسمارت فون ها اشاره می کنیم و توضیحی در رابطه با هر یک ارائه می دهیم:
شارژرهای سریع تحول بزرگی در دنیای اسمارت فون ها ایجاد کردند، این شارژرها توانایی بالایی دارند به طوری که خروجی یک شارژر عادی بین 5 الی 10 وات است ولی این عدد برای شارژر سریع تا 8 برابر بیشتر است. عملکرد این شارژرها به گونه ای است که در مرحله اول ولتاژ بالایی به باتری خالی وارد می کنند و مشاهده می کنیم که در 10 الی 30 دقیقه اول، شارژ گوشی به 50 الی 70 درصد می رسد و درصد باقی مانده هم در مرحله دوم و با سرعت کمتر و دقت بیشتری شارژ می شود. نمونه شارژرهای سریعی که هم اکنون در باازر وجود دارند، شارژرهای 18 واتی آیفون 11 پرو و 11 پرو مکس و یا شارژرهای 25 واتی و 45 واتی سامسونگ گلکسی نوت 10 می باشد. با شارژرهای 45 واتی سامسونگ می توانید در نیم ساعت نخست باتری گوشی را تا 70 درصد شارژ نمایید که این مقدار با شارژر سریع آیفون 11 پرو 50 درصد است. در مقایسه با آیفون 11 باید بگوییم که ظرفیت باتری آیفون 12 نا امید کننده است .
خالی شدن کامل شارژ باتری سبب انجام واکنش های شیمیایی بسیار مضری می شود که در گذر زمان عمر باتری را کم می کند. برای جلوگیری از این امر، باتری گوشی ها به نحوی طراحی شده که مقدار مشخصی از شارژ را به عنوان عدد صفر در نظر می گیرد و در صورتی که شارژ گوشی به آن عدد برسد گوشی را خاموش می کند. برای افزایش عمر باتری موبایل هیچ گاه نباید شارژ آن به اتمام برسد و بهتر است حدود 30 درصد که رسید، گوشی را به شارژ بزنید.
امروزه اکثر موبایل ها و لوازم الکترونیکی و حتی خودروهای برقی دارای باتری های لیتیوم یونی هستند. به نظر می آید تا چند سال آینده تکنولوژی خاصی در زمینه تولید باتری ها صورت نگیرد و این بدان معنا است که فعلا نباید شاهد تحول بزرگی در زمینه بهبود نوع باتری ها باشیم. در حال حاضر استفاده از نرم افزارهای مدیریت مصرف انرژی و ترفندهایی که برای طول عمر باتری ها استفاده می شود در اولویت قرار دارد. یکی از راه هایی که تولید کنندگان به آن روی آورده اند، استفاده از باتری های بزرگ است زیرا این باتری ها در صورت کامل شارژ شدن، می توانند تا یک روز گوشی را روشن نگه دارند.
سیستم مدیریت باتری در گوشی های موبایل به گونه ای بوده که جریان الکتریسیته بعد از رسیدن به شارژ 100 درصد قطع می شود و نمی توان بیش از این مقدار آن را شارژ کرد. هرچند که باید بدانید رسیدن شارژ باتری به عدد 100 هم، آن را تحت فشار قرار می دهد و بهتر است قبل از تکمیل شدن شارژ آن را از برق بکشید. البته اگر گوشی شما آیفون است می توانید با استفاده از آپشنی که در iOS 13 در نظر گرفته شده و Optimized Battery Charging نام دارد بر روند شارژ باتری نظارتی مشخص شده داشته باشید.
گرما یکی از عوامل مهم خرابی باتری است که در مواردی هم می تواند سبب انفجار باتری شود. تا حد امکان باید سعی شود که گوشی را در معرض نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد قرار ندهیم چرا که دمای بالای 30 درجه سانتی گراد برای باتری مضر است.
توجه داشته باشید که:
-شارژر و کابل های متفاوت آسیبی به باتری وارد نمی کنند.
-برای افزایش عمر باتری می توانید از ترفندهایی چون خاموش کردن وای فای یا دیتا، کاهش میزان روشنایی نمایشگر، خاموش کردن بلوتوث و عدم استفاده از تصاویر پس زمینه متحرک بهره ببرید.