قابلیت ارتباط ماهوارهای چیست؟ شرکت اپل پس از اینکه قابلیت ارتباط ماهوارهای را برای سری آیفون 14 تدارک دید، پرسشهای بسیاری برای علاقمندان به گوشیهای هوشمند در این زمینه به وجود آمد که این قابلیت چیست و چگونه عمل میکند.
اولین گوشیهای هوشمندی که قابلیت ارتباط ماهوارهای را دریافت کردند، سری آیفون 14 اپل بودند. این خانواده در چهار مدل پرو، پرو مکس، استاندارد و پلاس راهی بازار شد. بنابراین شرکت کوپرتینویی هم برای نخستین بار در این سری قابلیت ارتباط ماهوارهای را به کار گرفت. البته قابلیتی که اپل تعبیه کرد، بیشتر تنها برای تماس و پیامک اضطراری بوده و افراد نمیتوانند ارتباط ماهوارهای طولانی و گستردهای داشته باشند.
باید بیان داشت که ارتباط ماهوارهای گوشیهای هوشمند با اینترنت ماهوارهای متفاوت است و نباید آنها را یکی دانست. در این نوع ارتباط هیچ دکل مخابراتی نقش نداشته و همه چی به واسطه ماهواره انجام میگیرد. اما در اینترنت ماهوارهای علاوه بر خود ماهواره، دکلها برای تقویت پهنای باند روی زمین نقشی ایفا میکنند. ماهوارهها برخلاف دکلهای مخابراتی که در یک جا ثابت هستند، همیشه حرکت کرده و به دور زمین میچرخند. بنابراین در یک جا ساکن نیستند.
مصرف باتری اتصال ماهوارهای در گوشیهای هوشمند نسبت به ارتباط با دکلهای مخابراتی بیشتر است. این نوع فناوری تنها برای تماس اضطراری تدارک دیده شده، بنابراین افراد نمیتوانند برای تماس طولانی از آن استفاده کنند. یک دلیل اصلی برای این امر هزینه بالا استفاده این فناوری توسط شرکتهای بهره گیرنده آن همچون اپل است. بنابراین اگر تماس طولانی بتوان برقرار هزینه ماهیانه بیشتری توسط افراد باید پرداخت شود.
این قابلیت تنها برای تماس اضطراری تدارک دیده نشده و در قابلیت Find My برای اینکه بتوان موقعیت مکانی خود را با دیگر اعضای خانواده به اشتراک گذاشت، از آن میتوان استفاده کرد. به هر حال این مورد نیز شامل تماس طولانی نشده و یک عمل کوتاه و سریع است.
مقاله پیشنهادی: هشدار Find My iPhone را در دستگاه خود خاموش کنید
به طور کلی هزینه این نوع قابلیت ماهانه 50 دلار برای پیامک کوتاه است. مشخص نیست آیا میتوان در آینده شاهد قابلیت تماس طولانی بود یا خیر. اما احتمال آن کم نخواهد بود که بتوان در آینده نزدیک ارتباط ماهوارهای برای تماس طولانی داشت!
قابلیت ارتباط ماهوارهای بر اساس اصول فیزیکی ارتباطات بی سیم کار میکند. برای برقراری ارتباطات با استفاده از ماهواره، ابتدا باید یک دستگاه فرستنده و یک دستگاه گیرنده را بهصورت جداگانه در نظر گرفت.
دستگاه فرستنده، اطلاعات را به فرکانسهای رادیویی تبدیل کرده و آنها را به صورت پالسهایی برای انتقال به فضا ارسال میکند. این پالسها به عنوان سیگنالهای ماهواره ای شناخته میشوند. برای فرستادن این پالسها به ماهواره، دستگاه فرستنده باید به یک آنتن متصل شده باشد. این آنتن سیگنالها را در فضا منتشر کرده و به ماهوارهها هدایت میکند.
دستگاه گیرنده همچنین با یک آنتن متصل به خود که سیگنالهای ماهوارهای را دریافت میکند، مجهز شده است. سپس این دستگاه با کمک یک دستگاه تقویت کننده سیگنال، این سیگنالها را تقویت میکند و به شکل اصلی خود برمیگرداند. سپس دستگاه گیرنده باید اطلاعات را دوباره تحلیل کند و بهصورت دیجیتالی آنها را پردازش کند. هنگامی که ماهواره سیگنالهای فرستاده شده را دریافت میکند، آنها را به مرکز کنترل ماهواره فرستاده و سپس این مرکز کنترل، آنها را بررسی و به دستگاهی که درخواست داده شده است، میفرستد.
مقاله پیشنهادی: آموزش ردیابی آیفون گم شده یا دزدیده شده از طریق Find My iPhone