سیستمهای کامپیوتری برای ذخیرهسازی اطلاعات و هر نوع دادهای نیاز دارند تا از حافظه ذخیره سازی استفاده کنند. حافظههای کامپیوتری به دو نوع SSD و HDD تقسیم میشوند. در گذشته استفاده از مدل HDD بسیار رایج بود اما امروز SSDها محبوبیت بیشتری پیدا کردند زیرا سرعت عمل بالایی دارند.
ما قصد داریم در این مطلب آیدی تاپ تفاوت هاردهای SSD و HDD را شرح دهیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید. در ابتدا هر دو مدل را توضیح خواهیم داد و سپس به سراغ مطرح کردن تفاوت آنها خواهیم رفت.
حافظه HDD مخفف harddisk drive بوده، فناوری ذخیرهسازی که 60 سال از اختراع آن میگذرد! در این نوع حافظه ذخیرهسازی اطلاعات روی پلتر انجام گرفته و از طریق هد اطلاعات داده خوانده میشود. در سوی دیگر برق هم بوسیله برد به هد و پلتر انتقال پیدا میکند. در حال حاضر پلترها سرعت چرخش 5400 تا 15 هزار دور در دقیقه را دارند. یکی از مزایای اصلی این نوع حافظهها هزینه پایین نسبت به ذخیرهسازی پر ظرفیت است.
SSD حافظه ذخیرهسازی بعدی است که امروزه محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. این نوع حافظه در واقع مخفف Solid State Drive بوده و باید آن را مدل پیشرفته و در ابعاد بزرگ فلش مموریها به حساب آوریم. زیرا نحوه عملکرد و کاری آنها با یکدیگر مشابه است.
SSDها را بر پایه فناوری NAND تولید میکنند و بالعکس در حافظههای HDD هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد، این امر موجب شده تا دوام بیشتری داشته و سرعت عمل بالاتری از خود نشان دهد.
حافظههای HDD در ظرفیت بیشتری تولید میشوند، بنابراین برای آرشیو گزینه کارآمدتری به حساب میآیند. در سوی دیگر این نوع حافظه قیمت کمتری نسبت به SSDها دارند، حافظه SSD به دلیل مزایای بیشتر و استفاده از فناوریهای جدید در ساخت آن، هزینه بیشتری برای کاربر دارد. بنابراین هر یک از این حافظهها مزایای خاص خود را داشته و در یک جهت شامل مزایا و در یک جهت شامل معایبی میشوند.
با تمام این موارد باید بیان داشت که خرید هر یک از این حافظهها بستگی به افراد داشته که کدام مدل میتواند نیاز آنها را برآورده سازد. از این رو برخی ممکن است نیاز داشته باشند حافظهای با ظرفیت بالا داشته باشند و باید به سراغ HDD بروند. برخی دیگر هم به حافظه سریع نیازمند بوده که SSDها نیاز آنها را برآورده خواهد کرد.