سیستم عامل ویندوز 10 مایکروسافت یکی از پلتفرمهای محبوب بوده که توانسته علاقمندان زیادی کسب کند. بنابراین میلیونها نفر در حال حاضر از این سیستم عامل ویندوز بهره میگیرند و با آن که چند سالی از انتشار آن میگذرد، شاید پرسشهایی درباره آن داشته باشند.در این مطلب آیدی تاپ قصد داریم نحوه گرفتن اسکرین شات در ویندوز 10 را شرح دهیم. این ابزار را زمانی نیاز داریم که قصد گرفتن اسکرین شات از یک پیام پیدا میکنیم.
اسکرین شات ابزاری بوده که در سیستمهای مختلفی چون موبایل، لپ تاپ، رایانه شخصی و برخی دیگر به کار گرفته میشود. گاهی پیش میآید که قصد دارید از پیام شخصی مدرک داشته باشید و در این زمان است که باید به سراغ اسکرین شات بروید. بنابراین یک ویژگی بسیار کاربردی است که شاید اکثر اوقات بخواهید برای نشان دادن مواردی به دوستان در چت از آن استفاده کنید.
بنابراین روی هر دستگاهی این ویژگی کارایی دارد و تنها انحصار سیستم یا پلتفرم خاصی نیست. شما از رایانه شخصی گرفته تا موبایل میتوانید اسکرین شات گرفته و به دوستان یا هر فردی ارسال کنید.
برای گرفتن اسکرین شات از صفحه کامپیوتر باید دستورالعملی را دنبال کنید. بنابراین در همه سیستم عامل ها یکی نیست و مربوط به پلتفرم خاص خود میشود. برای مثال در یک کامپیوتر مک شما شیوه خاص خود را دارید و در ویندوز نوعی دیگر. البته ما در ادامه اسکرین شات از صفحه ویندوز را شرح میدهیم.
در ابتدا باید بیان داشت که با ابزار Snagit این قابلیت را دارید تا از محیط سیستم عامل ویندوز خود روی هر نسخهای تصویربرداری کنید. اما روشهایی هم وجود دارد که از طریق برنامههای داخلی قابل انجام است. در ادامه تمامی نسخههای ویندوز را مطرح خواهیم کرد.
در این نسخه ویندوز با وجود ابزار داخلی Snipping tool میتوانید تصویربرداری کنید. برای استفاده از Snipping tool مراحل زیر را دنبال کنید:
متاسفانه در این سیستم عاملها ابزار ویندوز 7 وجود ندارد و کاربر باید به سراغ دو کلید Windows + Print Screen برود. با فشردن دو کلید یک تصویر تمام صفحه در قسمت پوشه Pictures در بخش اسکرین شات ذخیره خواهد شد.
برخلاف ویندو ز7 و 8 که ابزارهای محدودی برای گرفتن اسکرین شات دارند، خوشبختانه مایکروسافت در ویندوز 10 سعی کرده به جبران این موضوع بپردازد. بنابراین محدودیت کمتر شده و ابزارهای مختلفی برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز 10 تعبیه شده است.
از جمله آنها باید به همان ابزار Snipping Tool اشاره کنیم که بازطراحی شده و در ویندوز 10 بازگشته است. گذشته از آن مانند ویندوز 8 و 8.1 میتوان با فشردن دو کلید Windows + Print Screen اسکرین تمام صفحه گرفت. این تصویر در پوشه Pictures دسکتاپ ذخیره خواهد شد.
ناگفته نماند با فشردن کلیدهای Shift + Windows + S ابزار Snipping Tool با حالت Rectangular Snip باز خواهد شد تا به سرعت اسکرین بگیرید. شایان ذکر بوده در این حالت تصویر در حافظه موقت دستگاه ذخیره میشود و مانند روش اصلی نیست.
برای اسکرین شات ویندوز باید به سراغ برنامهای با نام Snipping Tool رفت. این ابزار با نماد قیچی در ویندوز وجود داشته و افراد از طریق آن میتوانند از صفحه نمایشگر خود تصویری ذخیره کنند. البته همانطور که گفته شد، ویندوز در برخی نسخهها مانند ویندوز 8 و 8.1 محدودیت ابزار اسکرین شات داشته اما در نسخههایی چون ویندوز 10 یا 7 افراد علاوه بر Snipping Tool میتوانند با فشردن کلید Shift + Windows + S تصویر کامل از نمایشگر خود ذخیره کنند.
همچنین جدای از ویندوز یک ابزار شخص ثالث هم وجود داشته که میتواند کارآمد باشد و آن چیزی نیست جز Snagit. این برنامه را میتوانید از طریق وبسایتها یا استور مایکروسافت تهیه کنید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، اسکرین شاتی که در ویندوز 10 ذخیره میکنید در پوشه Pictures بخش اسکرین شات ذخیره میشود. بنابراین میتوانید پس از گرفتن آن به سرعت وارد پوشه شده و تصویر خود را دریافت کنید. لازم به ذکر بوده که مایکروسافت سعی داشته قابلیت اسکرین شات را برای کاربر ساده کرده تا بتواند در سایز مختلفی اسکرین شات خود را ذخیره کند.
پیشتر نیز گفته شد، در ابزار Snipping Tool چندین حالت گرفتن اسکرین شات وجود دارد که افراد باتوجه به نظر خود تصویری را ذخیره کرده و به کار میگیرند. بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که به چنین ابزاری نیاز دارید، ویندوز کمک شایانی به شما کرده و محدودیتی در کار نیست تا با موانعی رو به رو شوید.